Hovedlandsrennet 2016

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Ski den 29. Feb 2016

ovedlandsrennet 2016 ble arrangert i Fauske like ved Bodø.

Fra Stjørdals-Blink stilte Kristoffer Fiskvik i klasse gutter 15. Antallet deltakere var veldig bra. Rundt 240 utøvere stilte til start denne helgen.

Programmet for hovedlandsrennet var 5 km klassisk på fredag, sprint på lørdag, og felles stafett(kretsvis) for gutter 15 og 16 på søndag.

Formen til Kristoffer virket bra de siste 14 dager før hovedlandsrennet, så alt skulle ligge til rette for en fin helg.

På fredagens klassisk ble det tidlig i løpet knall og fall i en nedoverkjøring, med påfølgende oppoverbakke.

Her ble det dessverre tapt en del tid som han selv anslår til 25-30 sekunder. Ved første mellomtid lå han derfor på ca.140 plass, men gikk seg stadig oppover.

Resultatet til slutt ble plass nr. 80. Hadde løpet gått uten dette uhellet ville løpet kunne gitt en plass omkring nr. 30.

Fallet var litt irriterende, men å holde seg på føttene er også en del av gamet.

Etter frustrasjonen over fallet var det bare og forberede seg til neste dags sprintøvelse i friteknikk.

Sprinten startet med prolog hvor de 30 beste gikk videre til kvartfinaler.

I sprint er det som kjent meget jevnt, slik at et par feilskjær vil kunne være avgjørende om man går til kvartfinale eller ikke.

Kristoffer gikk det han var god for i sprinten og ble med dette kun 2 sekunder fra plass nr. 30.

Plasseringen ble nr. 50. Dette viser hvor jevnt det var i klassen.

På søndag var det klart for stafett(gutter 15/16)på Nord Trøndelags 1. lag, med siste etappe skøyting for Kristoffer sin del.

Her ble det endelig en liten revansje hvor han gikk laget inn til plass nr. 21 av totalt 115 lag.

Med 15 beste etappetid, og 30 beste på 3 og 4 etappen til sammen, ble det en verdig avslutning på en kjempehelg i Fauske.

Skigruppa ønsker Kristoffer lykke til videre, og håper at flere utøvere ønsker å delta på slike landsrenn i framtiden. Det er både motiverende og inspirerende å møte ungdommer fra hele Norge til konkurranser.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.