La ungene få prøve skitrening!

Postet av I.L. Stjørdals-Blink - Ski den 18. Okt 2021

Winter is coming, og Stjørdals-Blink ski er i gang med faste, ukentlige treninger for barn og ungdom i alderen 6-16 år.

I Stjørdals-Blink ski følger vi Skiforbundets policy: leken står i sentrum. Alle er velkomne på trening, og vi tenker langsiktig: flest mulig, lengst mulig.  


Dyrt utstyr er ikke nødvendig for å være med på skitrening. Vi anbefaler heller billig og brukt.


Den minste treningsgruppa vår er for barn i alderen 6-9 år, og før snøen kommer trener de på Fosslia skole klokken 18-19, hver torsdag. Vi leker sisten, løper stafetter, refleksjakt i skogen og haien kommer. Ungene blir slitne, men treningen oppfattes som lek – og slik skal det være.


Den mellomste treningsgruppa er for 10-12-åringer og trener to ganger i uka: tirsdager og torsdager kl. 18-19. Mange av øvelsene kjøres sammen med tenåringsgruppa, men i sentrum står fortsatt leken, allsidighet og balanse. Vi trener på ulike steder. Vær og føre bestemmer: Sandskogan, golfbanen, Remarka og Selbuskogen.


Den eldste treningsgruppa er for 13-16-åringer og trener tirsdager og torsdager kl. 18-19.30. I denne alderen får skiløperne smake på alvoret: intervall- og styrketrening, elghufs, teknikk og rulleski, men leken og det sosiale fellesskapet er fortsatt viktig. Treningsglede og skiglede er verdifull ballast å ta med seg inn i voksenlivet.


Har ungene lyst til å prøve? Kontakt sportslig leder i skigruppa, Rune Sævik, med epost til runesavik@gmail.com, eller ring 906 33 256.